Pancake Swap – kako do redkih kripto valut Binance omrežja

Kaj je pancake swap
Pancake swap je postal največja manjalnica za kripto valute na Binance protokolu in je to, kar je Uniswap, na protokolu Ethereum. Protokol Binance postaja zanimiv predvsem zaradi nizkih stroškov transakcij, ki obremenjujejo konkurenčni protokol Ethereum. To prinaša interes kripto projektov k selitvi na Binance omrežje. Slednje seveda zvišuje vrednost glavni menjalnici Binance protokola. V tem članku najdete korak po korak navodila, kako do nakupa redke valute Binance protokola. Nekatere izmed njih boste lahko kupili le na ta način.

Kako najti projekte v zgodnji fazi na Binance blockchain?

Binance je kripto kovanec, kar ga uvršča med lastnike lastnega blockchain omrežja. Njihov interes je med drugim ponuditi okolje za druge aplikacije ali dApps (aplikacije ki so zgrajeni na nekem blockchain omrežju).

Take aplikacije so zanimive predvsem iz tega razloga, da rešujejo inovativne probleme, mi pa jih lahko ujamemo takoj ob izidu in tako postanemo eden zgodnjih investitorjev v projekt.

Takšna strategija lahko prinese izjemne donose. Veliko takšnih projektov je že dokazalo, kako hitro lahko zrastejo iz npr. 5, vse do 500 milijonov evrov in tako prvim investitorjem prinesejo x100 na njihov vložek.

Kripto projekte, ki se gradijo na Ethereum protokolu, lahko, še preden jih sprejmejo večje menjalnice, kupimo na Uniswap, kjer je možno menjati redke valute Ethereum protokola. Že na tak način, lahko naredite kakšen izjemen nakup. A vse skupaj, veliko manj atraktivno naredijo visoki stroški transakcij Ethereum omrežja, ki trenutno dosegajo tudi 50€ na transakcijo, kar ob nizkem vložku v projekt doseže visok odstotek.

Precej drugače je na Binance omrežju, kjer so stroški transakcij izjemno nizki in v času pisanja niso niti blizu 1€ na transakcijo.

Prvi način, da vstopite v kripto projekte, ki so izgrajeni na Binance blockchainu in niso objavljeni nikjer drugje je Pancake swap. A še prej morate najti projekt, v katerega bi investirali.

Vse aplikacije, objavljene na Binance blockchainu lahko najdete na spletni strani DappRadar.com oz. tukaj. Preden izberete projekt, v katerega bi investirali morate narediti zelo dobro raziskavo projekta. Dodatne podrobnosti o projektu najdete na coinmarketcap.com.

V nadaljevanju sledijo korak po korak navodila, kako kupiti redke valute Binance protokola s Pancake Swap.

Na spletni strani DappRadar lahko najdete kripto aplikacije s svojimi žetoni, v zelo zgodnji fazi.

Valuta Pancake Swap - CAKE

Uradna kripto valuta platforme Pancake Swap je CAKE. V času pisanja je največja valuta Binance omrežja.

Njena skupna vrednost je 1,5 milijarde in je v trenutku pisanja 56 največji projekt na trgu kripto valut. 

Skladno z rastjo in popularnostjo Binance protokola, se viša tudi zanimanje za valuto CAKE, ki lahko ima tako dober potencial za investitorje. Aktualni komentar k atraktivnosti valute si lahko preberete tukaj

Svojo pozornost pridobiva ne le zato, ker si je pridobila status glavne menjalnice Binance omrežja in se ji pripisuje podoben uspeh, kot ga je doživel Uniswap. Zanimiva je tudi zaradi raznovrstnih možnosti pasivnega prihodka. 

Če boste kupili valuto CAKE in jo zaklenili na Pancake Swap platformi (odklenete jo lahko takoj), boste deležni (vsaj v času pisanja) več ko 100% pasivni letni donos (APY).

Platforma Pancake Swap

Uradna spletna platforma projekta Pancake Swap je pancakeswap.finance.

Platforma omogoča, da brez drugega posrednika, menjate katero koli valuto Binance protokola med seboj. To seveda pomeni, da boste najprej potrebovali vsaj eno valuto tega protokola. Najlažje je kupiti uradno valuto Binance protokola BNB.

V nadaljevanju članka si bomo pogledali, kako lahko na platformi menjate Binance valuto za katero koli valuto Binance protokola. 

Kot smo že omenili Pancake Swap, kot tudi druge podobne platforme ni kripto denarnica. Prav tako na platformi ne morete menjati vaše fiat valute za kripto valuto.

To pomeni, da boste morali najprej:

A: Kupiti BNB kripto valuto 

B: Povezati Pancake swap s podprto kripto denarnico

Kje je kaj na Pancake Swap?

Preden bo platforma postala uporabna, boste torej potrebovali kripto denarnico, ki prihaja kot razširitev vašega brskalnika (desno zgoraj – “Connect”)

Na levi boste našli menu, v katerem si bomo v tem članku ogledali opcijo trade

Še preden boste lahko preizkuisli funkcionalnost platforme, moramo najprej Pancake Swap povezati z denarnico, ki jo naložimo kot razširitev vašega brskalnika

Povežite Pancake Swap z denarnico

Pancake swap ni denarnica in zato potrebuje kripto denarnico, ki prihaja kot razširitev vašega brskalnika.

Tovrstne denarnice so Metamask, TrustWallet, Binance Chain Wallet in podobne. Opcije se vam prikažejo, ko kliknete na gumb “Connect” desno zgoraj.

Za  korak po korak navodila, bomo uporabili Binance Chain Wallet (postopek pa je pri drugih zelo podoben). 

KORAK 1:

Pojdite v trgovino razširitev vašega brskalnika ali kliknite to povezavo, če uporabljate chrome brskalnik. 

Kliknite “Add to Chrome” da naložite razširitev.

KORAK 2:

Predvidevamo, da še nimate Binance Chain Wallet, zato kliknete na “I do not own a wallet”. Če ste jo v preteklosti že ustvarili, lahko izberete prvo opcijo.

KORAK 3:

V naslednjem oknu boste izbrali svojo kodo, ki si jo zapišite v za to namenjen zvezek.

Na še naslednji strani, si boste prepisali 13 besed v pravilnem vrstnem redu.

To je pravzaprav vaš en in edini digitalni ključ. Tega digitalnega ključa, vključno z vašo kodo nikoli ne delite z nikomer!

Ko ste končali s procesom, ste si ustvarili denarnico, ki deluje kot razširitev vašega brskalnika. Imate prvi pogoj, da uporabite metodo Swap in menjate Binance valuto za katero koli valuto na Binance blockchainu.

Nakažite BNB valuto na Binance chain denarnico

Ko boste ustvarili denarnico, bo ta prazna (na njej ne bo sredstev). 

Če boste želeli kupiti katero od redkih valut na Pancake Swap, boste morali najprej nakazati nekaj BNB valute na vašo Binance Chain Wallet.

BNB kripto valuto lahko kupite na binance.com ali drugje. Iz vaše denarnice, kjer obstajajo BNB sredstva (valuta mora biti iz Binance protokola), nakažite željeno višino sredsten na vašo Binance Smart Chain denarnico.

Ko boste v drugi fazi že imeli razpoložljiva sredstva na tej denarnici, boste lahko v platformi Pancake Swap opravili menjavo oz. nakup redke valute.

Kupite redko valuto na Pancake Swap

Raziščite projekte, ki obstajajo na Binance protokolu. Najdite projekt, ki po vašem mnenju veliko obeta. Projekt dobro preverite iz različnih zornih kotov – kdo stoji za projektom, v kateri fazi je, zgodovina, spletna stran, mnenja.

Vzemimo primer, da ste izbrali in si želite nakupa valute “Argon”.

Argon je eden izmed projektov, ki so v času pisanja nedavno izšli in jih ne najdemo nikjer, razen na Pancake Swap. 

POZOR! To ni niti priporočilo za investicijo v ta projekt. Visoka možnost takšnega projekta je, da ne uspe. Služi samo kot primer. Po hitri raziskavi, smo ga uvrstili med projekte, ki jih bomo podrobneje spremljali. 

Atraktivno se nam zdi, da je v tem trenutku, v projektu “le” 6 milionov dolarjev, kar pomeni, da ima ob morebitnem uspehu veliko prostora za rast. Uvrščen je na 1057 mesto, na spletni strani Coinmarketcap in ima že aktivno spletno stran in rešuje dejanski problem: Znižuje visoke stroške strani za freelancerje in je edini tovrsten projekt na Binance blockchainu. 

Ker ga ne boste našli niti na seznamu valut Pancake Swap, boste morali prekopirati njegov blockchain naslov iz Coinmarketcap (označeno s puščico).

Sedaj pojdite na Pancakswap.finance > Trade > Exchange

Preverite, da je vaša denarnica povezana (desno zgoraj) in so na njej sredstva (npr. BNB)

Izberite Osnovno valuto (valuto katero boste uporabili za menjavo, npr. BNB)

Izberite valuto nakupa (v tem primeru Argon)

Izberite koliko osnovne valute boste zamenjali ali koliko druge valute boste kupili

Kliknite “Swap”. Odprlo se vam bo dodatno okno vaše denarnice, kjer boste odločitev potrdili.

Vaša vrednost bo v nekaj trenutkih vidna v vaši denarnici (v tem primeru v Binance chain wallet).

Na tak način boste postali lastnik redke valute ali valute, še preden se ta pojavi na velikih menjalnicah.

Druge možnosti Pancake Swap

Kot smo uvodoma že omenili, Pancake Swap ponuja tudi možnosti pasivnega prihodka na določene valute. Kako enostavno do 100% letne obrestne mere, si bomo ogledali v tem članku.